На Снятинщині відзначать 120-ліття «Завальської Січі»

2-3 травня у рамках січового свята – 120-ї річниці з часу створення адвокатом, доктором права Кирилом Трильовським спортивно-пожежного товариства «Січ» у селі Заваллі Снятинського району відбудуться знакові події, серед яких відкриття меморіальної дошки К. Трильовському на фасаді кінотеатру ім. І. Франка, проведення науково-тематичної конференції за участю науковців, істориків різних університетів та місцевих краєзнавців. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Заплановано також проведення на батьківщині зародження Січового руху великого січового свята та ІІ-го регіонального фестивалю стрілецької пісні «Завальська Січ». Співорганізаторами та ініціаторами проведення цих заходів є районна державна адміністрація і районна рада.

11 березня відбулося перше ознайомче засідання оргкомітету, яке пройшло на території Завальської сільської ради у приміщенні гімназії.

Учасники ознайомилися із переліком основних заходів, визначили низку важливих організаційних завдань та окреслили доручення щодо здійснення зразкового благоустрою на території села, зокрема, упорядкування пам’ятного знаку «Завальська Січ»; розміщення та оформлення сцени, забезпечення апаратурою; підготовки сценарних планів запланованих заходів.

Також йшлося про інформаційні та популяризаційні заходи, серед яких виготовлення сувенірної і друкованої продукції, зокрема, підготовки до друку книги О. Гунька «Завальська Січ. Відродження», виготовлення «Укрпоштою» спеціального тематичного конверта і марки на честь ювілею «Завальської Січі» та її засновника К. Трильовського, святкових пам’ятних медалей, нагрудних знаків, запрошень для гостей, творчих виступів тощо.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.