На Прикарпатті відзначили річницю народження Тараса Шевченка

9 березня, у день народження видатного українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча Тараса Шевченка, на Прикарпатті традиційно відбулися урочисті заходи. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Віддати данину пам’яті символу України прийшли т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів, народний депутат України Оксана Савчук, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, представники обласної та міської влади, жителі, гості міста.

Святкові заходи з нагоди 206-ї річниці від його народження розпочалися урочистою ходою. Вирушивши з Вічевого майдану, учасники дійства пройшли вулицею Тараса Шевченка до міського парку культури та відпочинку, де біля пам’ятника українському пророкові відбулося віче.

Священники відслужили поминальну панахиду. Присутні помолися за упокій душі Тараса Шевченка. Представники влади та громадськості поклали квіти до підніжжя пам’ятника Кобзареві.

«Шевченко з нами повсякденно – від портрета, чи не у кожній оселі, шкільної програми і до читання його поезій у містах і селах по всій Україні. Його величне слово, поставлене на сторожі нашого буття – і мертвих, і живих, і ненароджених, – стало грізною зброєю. І сьогодні Україна, як ніколи, потребує глибинного розуміння Тараса Шевченка, його творів. Час зрозуміти – ми, українці, повинні любити себе в Україні і любити Україну в собі», – підкреслив Віталій Федорів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.