Снятин може втратити статус міста

Снятинська міська рада звернулася до народного депутата Володимира Тимофійчука зі зверненнням щодо необхідності збереження статусу міста. Відповідне звернення опубліковане на офіційному сайті міської ради.

24.01.2020 року Кабінет Міністрів України подав до Верховної Ради України проєкт Закону України «Про засади адміністративно-територіального устрою України» (далі – Закон). Відповідно до п. 1 та п. 2 ч. 3 ст. 10 проекту Закону, місто є населеним пунктом з переважно компактною забудовою, загальною чисельністю населення не менше ніж 20 тисяч жителів, а селище є населеним пунктом, загальною чисельністю населення не менше ніж 5 тисяч жителів.

«Враховуючи те, що станом на 01.01.2017 року населення міста складає 10018 чоловік, Снятин може втратити статус міста і стати селищем», - йдеться у зверненні.

Міська рада посилається на те, що у 1448 році місто отримало Магдебурське право, є торгово-економічним центром, який наближений одразу до кількох держав: Польщі, Угорщини, Румунії та Молдови. Також через місто проходить траса національного значення.

«Територіальне поєднання природних умов і ресурсів стали одним з основних факторів розвитку та спеціалізації міського господарства, формування його економічних зв’язків. У випадку втрати статусу міста, Снятин стане менш привабливим для міжнародних інвесторів та представників Вітчизняного бізнесу», - йдеться у зверненні.

Міська рада закликала Володимира Тимофійчука (як депутата цього виборчого округу), не допустити прийняття даного Законопроєкту, з метою захисту інтересів територіальної громади м. Снятина.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.