На Івано-Франківщині готуються облаштовувати електрозаправки

У в.о.міського голови Тараса Пекарського відбулась нарада щодо реалізації в місті Надвірні проєкту «Транскордонна зелена транспортна мережа – ключове рішення для доступності та сталої мобільності” у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020».

Проєкт передбачає встановлення в Україні 11 зарядних станцій, за допомогою яких на електромобілях можна буде безперешкодно подолати відстань у 1200 км між містами. Всі електрозаправки будуть підключені до світової безкоштовної онлайн мережі електрозаправок.

Головним подавачем проекту є Івано-Франківська міська рада у партнерстві з ГО «Благодійний фонд «Тепле місто» (Україна), м.Бая-Маре (Румунія), м.Ньїредьгаза (Угорщина), м.Міхаловце (Словаччина), а також містами Надвірна, Ужгород, Мукачево, Снятин, Яремче, Коломия та Долина.

В Івано-Франківську планують облаштувати заправки вже цього місяця, а в Надвірні реалізують проект в квітні-травні цього року. Також протягом року в рамках впровадження проекту «Транскордонна зелена транспортна мережа» відбудуться промоційні заходи, форуми та міжнародний пробіг (у чотирьох країнах) на електрокарах, який завершиться в Івано-Франківську масштабним форумом сталої електромобільності.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.