Олександр Сич прочитав лекцію для студентів Духовної семінарії

На запрошення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Української Греко-Католицької Церкви Владики Володимира Війтишина голова обласної ради Олександр Сич прочитав студентам Духовної Семінарії відкриту лекцію на тему «Український націоналізм та християнство». Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської обласної ради.

«Нація і родина є найдосконалішими спільнотами, які створив Господь. Вочевидь вони потребують охорони і оберігання. Саме тут націоналізм і церква є союзниками. Бо і комунізм, і домінуюча в світі ідеологія лібералізму говорять, що нація є анахронізмом і вона має зникнути, а з нею духовність, її церква і релігія. Церква зацікавлена бути союзником націоналізму в збереженні національної ідентичності і в протистоянні наступу глобалізації, світоглядним підґрунтям якої є лібералізм», – підкреслив Олександр Сич.

Лектор також наголосив, що засновниками українського націоналізму були саме сини українських священиків, а зокрема, Степан Бандера, Степан Ленкавський, Ярослав Стецько.

«Вони та багато інших були елітою українського суспільства. Риторично запитую: чи могли батьки своїх синів, виховуючи їх в християнському дусі, навчити поганого? Не думаю. Тому вони перед засиллям колонізації, під натиском інтернаціонального більшовизму стали на захист української нації і створили Організацію українських націоналістів», – розповів Олександр Сич.

На завершення зустрічі Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин подякував голові обласної ради за візит та лекцію, яка, на думку Владики, буде корисною для кожної духовної особи.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.