На Івано-Франківщині відзначать 150-річчя від дня народження Василя Стефаника

В Івано-Франківській області відзначатимуть 150-ти річний ювілей від дня народження прикарпатського письменника-новеліста, громадського діяча та політика Василя Стефаника. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

З цієї нагоди схвалено регіонально-цільову програму «Відзначення в області 150-річчя від дня народження Василя Стефаника у 2021 році», у рамках якої заплановано ряд заходів.

Так, минулого року вже проведено капітальний ремонт Літературно-меморіального музею Василя Стефаника та сільського будинку культури с. Русів Снятинського району. Окрім того, впродовж року заплановано видання повного зібрання творів Василя Стефаника у трьох томах, капітальний ремонт садиби Василя Стефаника, реставрація його пам’ятника і капітальний ремонт Русівського НВК.

До слова, нещодавно в с. Русів відбулася міжвідомча нарада з питань підготовки заходів до відзначення вищезазначеного ювілею, під час якої обговорено питання впорядкування території в с. Русів, проведення капітального ремонту садиби Василя Стефаника, реекспозиції музею та садиби В. Стефаника.

Коломийським академічним драматичним театром ім. І. Озаркевича з травня 2019 р. розпочато гастрольний тур з виставою «Камінний хрест» (відвідали м. Торонто і Монреаль, Канада; ряд міст Івано-Франківської та Львівської областей). У 2020 р. заплановано показ вистави в населених пунктах Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Волинської, Полтавської областей.

На переконання т.в.о голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва, зважаючи на унікальну творчість Василя Стефаника, його вагомий вклад у розвиток вітчизняної літературної спадщини, ювілейну дату з нагоди дня народження новеліста, варто би було вшанувати на всеукраїнському рівні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.