Бійці 80-ї бригади попрощались з Михайлом Турчином, який загинув у 2014 році

20 лютого особовий склад 80 окремої десантно-штурмової бригади на плацу військової частини попрощався з бойовим товаришем, солдатом Михайлом Турчином.

Віддати останню шану загиблому захиснику прибули ветерани АТО, представники духовенства та влади.

«Солдат Михайло Турчин одним з перших став на захист України. Відтак був призваний у першу хвилю мобілізації у нашу бригаду з села Озеряни Івано-Франківської області – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки командира 80 окремої десантно-штурмової бригади підполковник Олег Баляс, виступаючи перед підлеглими. - 5 вересня, під час виконання бойового завдання разом зі своїми побратимами потрапив у засідку. Підрозділ поніс втрати. Загинув і Михайло. Але ми знаємо, що десантники не помирають – вони повертаються на небо».
Сержант у відставці Ігор Бездух розповів про деталі бою, де загинув його побратим : «У той день ми потрапили у ворожу засідку, яку сепаратисти влаштували неподалік села Цвітні Піски. Мій БТР рухався попереду, а Михайла йшов позаду, його машину підбили, екіпаж загинув. І сьогодні я нарешті відчув велике полегшення від того, що Михайло знайде вічний спокій на своїй малій батьківщині».

Тоді, тіло солдата Михайла Турчина упізнати не вдалося. Експертиза результатів ДНК була завершена лише нещодавно. Багато зусиль до цієї роботи доклали представники відділу пошукової групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, офіцери десантно–штурмової бригади.

Військові капелани відправили панахиду, а десантники під звуки військового оркестру попрощалися зі бойовим товаришем.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.