Колода зірвалася з воза і вбила жінку: суд виніс вирок

Надвірнянський районний суд виніс вирок щодо чоловіка, який допустив порушення чинних на транспорті правил, що спричинило смерть.

20 березня 2019 року біля 16 год. 00 хв. обвинувачений у світлу пору доби, суху погоду, пішов із конем в лісовий масив дільниці Верхня Зелениця, що в адміністративних межах с.Зелена Надвірнянського району з метою здійснити транспортування колоди дерева до місця свого проживання.

Чоловік здійснив прикріплення колоди до безколісної упряжі коня, однак перед початком руху не упевнився у надійності кріплення вантажу розпочав рух лісовою дорогою. Внаслідок неналежного кріплення відбувся зрив троса, на якому була закріплена колода дерева, що призвело до падіння колоди з лісової дороги вниз по схилу, де перебувала потерпіла, яка отримала смертельні ушкодження.

Обвинувачений пояснив, що під час транспортування колода зірвалася і покотилася. Йому зверху не було видно чи є люди внизу, він крикнув декілька раз «тікайте», але чи чув його хтось не знає. Через декілька хвилин він почув чоловічий крик і зрозумів, що сталася біда, однак перелякавшись поїхав додому. Пізніше від своїх родичів дізнався, що жінка померла, від удару колоди.

У вчиненому щиро розкаявся, шкодує про вчинене, просив пробачення в потерпілого та просив суворо його не карати.

Допитаний в судовому засіданні потерпілий суду пояснив, що будь яких претензій морального чи матеріального характеру до обвинуваченого він немає. Просив врахувати, що обвинувачений проживає разом з п’ятьма неповнолітніми дітьми та обрати йому покарання не пов’язане з позбавленням волі.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.291 КК України та призначив покарання - два роки позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування призначеного судом основного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк один рік шість місяців.

Вирок винесла суддя Олександра Міськевич.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.