На Прикарпатті визначили пріоритетні види спорту

13 лютого відбулася колегія управління спорту облдержадміністрації. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Під час заходу нагородили кращих спортсменів та тренерів з літніх олімпійських та неолімпійських видів спорту Прикарпаття за підсумками 2019 року.

«Першочерговим завданням колегії стало затвердження пріоритетних видів спорту, які отримають фінансування з обласного бюджету. Тож пріоритетними видами спорту для області у 2020 році визначили олімпійські види спорту: боротьба вільна, легка і важка атлетика, бокс, дзюдо і веслування на байдарках і каное, баскетбол і настільний теніс. Неолімпійські види спорту: пауерліфтинг, самбо, спортивне орієнтування і кікбоксинг», -йдеться у повідомленні.

Начальник управління спорту ОДА Орест Оклієвич наголосив, що пріоритетними видами спорту визначають ті, де є чемпіони світу, є спортивна інфраструктура і тренери, які мають високі досягнення.

Наступним питання був план роботи управління спорту обласної державної адміністрації на 2020 рік. Цього року велику увагу приділять важливим спортивним об’єктам, які зараз будуються: стадіону ІФНТУНГ, біатлонному комплексу (Буковель), спорткомплексу H2O (м. Коломия та реконструкція трамплінів (селище Ворохта).

Під час заходу нагородили кращі спортивні школи Прикарпаття серед СДЮСШОР та ДЮСШ за підсумками роботи у 2019 році.

Перше місце отримала Рогатинська СДЮСШОР, Надвірнянська СДЮСШОР «Нафтохімік Прикарпаття» - друге місце, Івано-Франківська №1 СДЮСШОР зі спортивної гімнастики здобула третє місце.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.