Олександр Сич взяв участь у презентації книжки про історію ОУН

У Києві відбулася презентація фундаментальної праці Петра Мірчука «Нарис історії ОУН».

Третє доповнене видання представили відомі дослідники національно-визвольного руху, редактор часопису ОУН «Шлях Перемоги» Віктор Рог, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, декан історичного факультету Національного університету імені Тараса Шавченка Іван Патриляк та історик Микола Посівнич.

Перевидана книга Петра Мірчука, як наголосив організатор презентації Віктор Рог, значно доповнена дослідженнями сучасних істориків.

У своєму слові Олександр Сич виокремив актуальність українського націоналізму, який має відповідати умовам сьогодення, бо Нація сьогодні не та, яка була у тридцятих роках.

«Взяв участь у презентації праці відомого українського еміграційного історика Петра Мірчука «Нарис історії ОУН». Писав це у передмові до її першого українського видання 2007-го і повторюю сьогодні - вона залишається класикою націоналістичної історіографії. Фундаментально опрацьована не тільки автором, а й провідними діячами та засновниками ОУН до видання 1968 р. в еміграції, а тепер ще й збагачена додатковою і доступною нині інформацією та науковим апаратом істориками в Україні, вона заслуговує на увагу кожного, хто хоче знати глибинну історію витоків та першого етапу розвитку ОУН», - написав О.Сич на своїй сторінці у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.