Фірма запропонувала Івано-Франківську викупити ділянку за 100 мільйонів

Будівництво моста через Бистрицю Солотвинську в напрямку мікрорайону Пасічна перевірили аудитори. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

«Відколи прийняли відповідний закон, це перший такий аудит в Україні, який замовило місто. Коли ми мали зустріч з міністром інфраструктури Владиславом Криклієм, він рекомендував нам зробити аудит проектів, щоб мати їх об’єктивну оцінку. Для Івано-Франківська аудит робила ГО «Асоціація аудиторів», які пройшли два навчання на цю тематику від європейського інвестиційного банку. Саме цих спеціалістів і рекомендував міністр. Є 8 критеріїв, за якими робиться оцінка. За словами аудитора, переважно при таких зауваженнях були відписки, що нічого змінити вже не можна. Ми ж погодилися виправити майже всі. Та навіть з цими правками, суттєвих змін у проекті не відбулося», - йдеться у повідомленні.

Марцінків повідомив, що місто пробувало викупити ділянки, щоб змінити проект й збільшити коридор розв’язки. Проте отримали три відповіді – дві з них про відмову від продажу.

«За одну ділянку хочуть 100 млн. грн. Можна порахувати, в яку б приблизно суму місту обійшлася купівля цих трьох ділянок. Та на скільки б дорожчим став міст. Тож бачимо, що наразі єдиний можливий проект будівництва – той, який існує. Були звернення до аудитора, щоб визнати міст небезпечним і зупинити його будівництво. Я розумію, що ми заходимо у вибори. Але хочу нагадати, що інтереси міста – понад усе», - написав Р.Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.