ОПОРА назвала найдисциплінованіших прикарпатських мажоритарників

Громадянська мережа ОПОРА підбила підсумки першої та другої сесій парламенту, та пропонує вашій увазі огляд парламентської активності народних депутатів, обраних у одномандатних мажоритарних округах Івано-Франківщини, протягом попередніх сесій.

Найвищий показники відвідування пленарних засідань парламенту у Володимира Тимофійчука та становить 100%. У Зіновія Андрійовича цей показник становить 96,6%. На третій позиції Олександр Матусевич, який був зареєстрований 93,2% пленарних засідань. За даними електронної реєстрації Ігор Фріс був присутній на 91,5% засідань Верховної Ради, Едуард Прощук – на 89,8% засідань, Оксана Савчук і Андрій Іванчук були зареєстровані на 86,4% засідань.

Читайте також: Оксана Савчук подала найбільше законопроєктів серед прикарпатських мажоритарників

Поряд з показником відвідування пленарних засідань також важливим є показник так званого активного голосування – сума усіх голосувань депутата «за»,«проти» і «утримався»за питання порядку денного. Загалом станом на кінець січня 2020 року у Верховній Раді відбулося 1989 голосувань. Найвищий показник активного голосування серед прикарпатських мажоритарників у Володимира Тимофійчука з результатом 94,62% і Зіновія Андрійовича – 93,92%. У цьому компоненті їм дещо поступаються Олександр Матусевич (84,57%), Едуард Прощук (80,14%) та Ігор Фріс (78,78%). Приблизно третину голосувань пропустила Оксана Савчук (70,44%). Менше 50% участі в голосуваннях має Андрій Іванчук з показником 45,85%.

При визначенні показника присутності на засіданнях профільних комітетів, до складу яких входять прикарпатські мажоритарники, бралися до уваги лише ті засідання, щодо яких оприлюднені протоколи засідань. Отож, за цими даними, найвищий показник присутності на засіданнях комітетів у Олександра Матусевича – 100%. Володимир Тимофійчук відвідав 94,7% засідань свого комітету, Зіновій Андрійович і Оксана Савчук – 90%, Едуард Прощук– 80%, а Ігор Фріс відвідав 76,5% засідань комітету. Андрій Іванчук протягом попередніх сесій не був включений парламентом до жодного з комітетів Верховної Ради України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.