Міністр юстиції проінспектував франківське СІЗО

9 лютого Міністр юстиції Денис Малюська без попередження перевірив Івано-Франківську установу виконання покарань №12. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Враження: досить пристойний рівень як для установ, які довелось відвідувати. Без фантастичних досягнень, але і без відвертих жахів. З негативу - відсутні змішувачі та шланги для душу, що потече з труби, за те і дякуватимуть. Контингент трохи специфічний: довічники, жінки, чоловіки та діти під слідством. Традиційно надто багато тих, чиє перебування у СІЗО затягнулося (до 3 років).

Також традиційно довічники перебувають у більш-менш пристойних умовах. Тут вони активно користуються бібліотекою та тенісним столом. Активно просять передбачити законом механізм заміни довічного позбавлення волі на обмежені строки покарання. Один із співрозмовників потрапив до в'язниці у 25-річному віці. Зараз йому вже 45. Співчуття стримує лише усвідомлення того, що за плечима кожного з них не менше 2 трупів.

Із загадкового: не розумію інтересу довічників до перегляду оголошень про продаж авто (саме цим займались двоє з них під час мого відвідування комп'ютерного класу). Для розгадки потрібна допомога залу. Харчування стандартно не дуже, але точно є», - йдеться у повідомленні.