В Івано-Франківську затримали зловмисників, які вимагали у підприємиці 30 тисяч доларів

За процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області оперативними підрозділами СБУ затримано під час вимагання грошових коштів в особливо великих розмірах неодноразово судимого за схожі злочини громадянина України. Про це повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

«За даними слідства, вказана особа впродовж січня-лютого 2020 року вимагала в суб’єкта господарювання 30 тисяч доларів США або передачі права на її майно, а саме салон краси», - йдеться у повідомленні.
«Правоохоронці отримали інформацію про те, що невідомі особи вимагають у місцевої мешканки 30 тисяч доларів США, або як альтернативу – переоформлення на них її бізнесу, який розташований у центрі міста. У випадку відмови зловмисники погрожували жінці. З метою підтвердження своїх злочинних намірів, зловмисники напередодні пошкодили приміщення, де підприємиця вела комерційну діяльність. В ході слідства правоохоронці встановили, що йдеться про двох зловмисників, один з яких перебуває у слідчому ізоляторі, а інший нещодавно звільнився з місць позбавлення волі», - йдеться у повідомленні Сектору комунікації поліції Івано-Франківщини.
«Оперативники СБУ отримали інформацію про те, що невідомі особи вимагають у місцевої мешканки 30 тисяч доларів США або як альтернативу –переоформлення на них бізнесу, розташованого в центрі міста, орієнтовною вартістю 60 тисяч доларів. У випадку відмови зловмисники погрожували облити жінку кислотою. На підтвердження серйозності намірів вони пошкодили фасад приміщення, де жінка вела комерційну діяльність, побили вікна та скляні двері. Співробітники СБ України встановили, що зловмисники раніше відбували покарання в місцях позбавлення волі. Після звільнення підтримували тісні зв’язки з криміналітетом за ґратами. Навів вимагачів на жінку її колишній знайомий, затриманий СБУ та засуджений за контрабанду наркотиків минулого літа. Деталі вимагання він узгоджував зі зловмисниками з-за ґрат», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Правопорушника затримано.

На даний час у межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 КК України тривають першочергові слідчі (розшукові) дії.