Уперше пробне тестування з математики обрало більше осіб, ніж тест з історії України

Фото ілюстративне

За даними Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ІФРЦОЯО), цього року понад 28 тисяч осіб з чотирьох областей, котрі обслуговує центр, Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської, Чернівецької, хочуть пройти пробне тестування – генеральну репетицію «бойового» ЗНО.

Cеред них – понад 8 тисяч прикарпатців.

Директор ІФРЦОЯО Богдан Томенчук наголошує, що пробне ЗНО є дуже важливим етапом підготовки до основної сесії іспиту, адже дає можливість абітурієнтам ознайомитися з атмосферою та процедурою тесту, а також дарує впевненість у своїх силах та можливість порівняти себе з іншими учасниками пробного тестування.

За його словами, щороку зголошуються на пробне тестування близько 50 відсотків потенційних учасників «бойового» ЗНО. Найпопулярнішим тестом, як і попередніми роками, є українська мова і література. Другу сходинку неочікувано посіла математика, третю – історія України, четверту – англійська мова, п’яту – біологія.

«Цікавою цьогорічною особливістю є те, що вперше пробний тест з математики обрали більше осіб, ніж тест з історії України. Така статистика потребує аналізу, і будемо сподіватися, що причини – не поверхневі, а глибинні і свідчать про певні зрушення у суспільній свідомості», – констатує Б. Томенчук.

Також він акцентував на потребі стежити за сайтом test.if.ua, адже там міститься вся інформація, без котрої учасникові пробного тестування не обійтися.