Калушани вимагають зупинити вирубку лісу в Підгірках

У Калуші відбулась виїзна нарада під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко з питання тимчасового припинення вирубки соснового лісу у мікрорайоні «Підгірки». Про це повідомили у Калуській міській раді.

Присутнім на нараді представили висновок Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Івано-Франківськ лісозахист» про втрату біологічної стійкості обстежених насаджень сосни в мікрорайоні «Підгірки» та рекомендації щодо проведення суцільної санітарної рубки з урахуванням вимог п.28 Санітарних правил в лісах України (постанова КМУ від 26.10.2016 року №756).

Площа соснового лісу, яка підлягає суцільній санітарній рубці становить орієнтовно 8 га. Станом на 04.02.2020 року проведено рубку на площі 3,3 га.

«Мешканці прилеглих вулиць висловили своє занепокоєння щодо збільшення небезпеки підтоплення їх житлових будинків після суцільної вирубки лісу, який затримував значний обсяг атмосферних опадів. Тому просять тимчасово призупинити суцільну вирубку лісу. Також рекомендували зрізати лише повністю сухі і повалені дерева та приступити до поступового заліснення очищених територій. Як запевнив головний лісничий ДП «Калуський лісгосп» прохання мешканців мікрорайону Підгірки буде враховано», - йдеться у повідомленні.

Також на вимогу мешканців Підгірок, Калуською міською радою буде підготовлено запит на інформацію ДП «Калуський лісгосп» про облік зрізаної деревини, суму коштів за реалізацію зрубаної деревини та їх використання. Отриману запитувану інформацію буде оприлюднено на офіційному сайті Калуської міської ради.