В Івано-Франківську подорожчає водопостачання та водовідведення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг прийняла постанову «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141».

Цим рішення НКРЕКП змінила тарифи для КП «Івано-Франківсьководоекотехпром»:

на централізоване водопостачання – 8,83 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість);

на централізоване водовідведення – 9,95 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість);

Таким чином, вартість кубометра води без ПДВ становитиме 18,78 грн., а з урахуванням ПДВ (20%) - 22,54 грн. за кубометр.

Міський голова Руслан Марцінків надіслав голові НКРЕКП В.Тарасенку листа, в якому закликав затвердити новий тариф для КП «Івано-Франківсьководоекотехпром» у найкоротший термін.

«Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради підтримує розрахунок тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення КП Івано-Франківськводоекотехпром на 2020 рік», - йдеться у повідомленні.

Крім того, директор водоканалу Роман Кімачук повідомив про намір встановити абонплату за водопостачання. Запровадити її планують з травня 2020 року.

«Вона не може перевищувати 28 гривень, але наш планово-економічний відділ здійснює розрахунок щодо утримання абонентського відділу. Якщо буде абонентська плата, то повірка лічильників буде здійснюватись за рахунок нашого підприємства», - заявив Кімачук.