ТОВ «СТЕК» розпочало процедуру банкрутства

Господарський суд Івано-Франківської області відкрив провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Станіславська теплоенергетична компанія».

ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» звернулось до Господарського суду Івано-Франківської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія».

Суд відкрив провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Станіславська теплоенергетична компанія», ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника, введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «Станіславська теплоенергетична компанія» строком на 170 календарних днів (до 03.06.2020), розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Захарко Івана Ігоровича.

Акціонерне товариство НАК «Нафтогаз України» звернулось із заявою про визнання кредиторських вимог щодо боржника на суму 74,71 млн. гривень.

«ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» не врахувало витрати на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, що спричинило невідповідність встановлених тарифів реальним витратам. Одним із факторів, який вплинув на неплатоспроможність боржника є невідшкодування тарифом на теплову енергію в теплових межах (обсягу теплової енергії, що втрачається під час її транспортування споживачам тепловими мережами)», - йдеться в Ухвалі суду.

На підтвердження викладених у заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство обставин заявником надано ряд документів, з яких вбачається, що боржник є збитковим підприємством. Даний факт підтверджується балансом та звітом про фінансові результати станом на 30.09.2019, з якого вбачається, що збиток (за 9 місяців 2019 року) становить 453 600 гривень, а непокритий збиток протягом всієї господарської діяльності - 46,49 млн. гривень (станом на 30.09.2019).

ТОВ «СТЕК» орендувало у «Прикарпаттяобленерго» будівлю котельні на Індустріальній, а також інше майно необхідне для виробництва теплової енергії. При цьому не сплачувало за користування майна, внаслідок чого заборгувало «Прикарпаттяобленерго» майже 13 мільйонів гривень.

Розмір невиконаних зобов`язань ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» (які визнаються) станом на 30.09.2019 (у відповідності до балансу підприємства) становить 138,96 млн. гривень, в тому числі вартість штрафних санкцій за несвоєчасні розрахунки за спожитий природний газ становить 34,3 млн. гривень (перед НАК «Нафтогаз України»).

Суд доручив провести інвентаризацію майна боржника і визначити його вартість та подати до суду відомості про її результати у строк який не може перевищувати двох місяців, а в разі значного обсягу майна - трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

Також суд ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника.

Ухвалу виніс суддя Володимир Михайлишин.

Нагадаємо, що ТОВ «СТЕК» утворилось у 2012 році внаслідок рішення суду, за яким котельню на вулиці Індустріальній передали від ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» до «Прикарпаттяобленерго».

За даним ЄДРПОУ, засновником ТОВ «СТЕК» є ТОВ «Універсальний транзит». Кінцевим бенефіціаром є житель Івано-Франківська Михайляк Зорян Богданович.