В Івано-Франківську зустріли учасників Зимових юнацьких олімпійських ігор

30 січня відбулася прес-конференція з учасниками ІІІ зимових юнацьких олімпійських ігор, які з 9-го січня приймала Лозанна (Швейцарія). Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Заступник начальника управління спорту облдержадміністрації Костянтин Лисейко та президент Федерації лижного спорту Івано-Франківської області Іван Андрусишин привітали молодих спортсменів та їх тренерів Віталія Прокоп’юка та старшого тренера Василя Прокоп’юка.

Серед юнаків у стрибках на лижах з трампліна Антон Корчук зайняв підсумкове 28 місце, а його земляк Юрій Янюк – 34 місце. Обоє спортсменів представляють Прикарпаття.

Підготовка спортсменів проходила у Польщі, Австрії, Норвегії, Німеччині. Змагання зі стрибків відбувалися на невеликому трампліні hs-90 м. Під час змагань був сильний і нестабільний вітер, тому хлопців навіть не провели пробний стрибок.

Тренер спортсменів Віталій Прокоп’юк подякував центру олімпійської підготовки, Національному олімпійському комітету України та управлінню спорту облдержадміністрації за допомогу та забезпечення спортсменів необхідним інвентарем.

Спортсмени здобули величезний досвід, який дасть їм можливість розвиватися в подальшому на міжнародному професійному рівні.

Костянтин Лисейко додав, що на реконструкцію трамплінів в селищі Ворохта виділено близько 2 млн грн, що дасть змогу здійснювати спортсменам Прикарпаття необхідну підготовку до змагань різних рівнів.