На Івано-Франківщині викрили центр мінімізації митних платежів

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Івано-Франківській області зупинили роботу центру мінімізації митних платежів, через який було проведено зовнішньоекономічних операцій на 200 млн. грн. Про це повідомили в ДФС в Івано-Франківській області.

«В рамках проведення операції «Щит» та розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали компаніям реального сектору економіки послуги щодо ввезення в Україну дитячої продукції та іграшок за заниженою митною вартістю. Для здійснення злочинної діяльності фігуранти використовували групу підконтрольних компаній, через які здійснювався імпорт товарів. У подальшому в Україну з Китайської Народної Республіки імпортувалась дитяча продукція та іграшки, які розмитнювались за заниженою митною вартістю. Для цього фігуранти подавали до митниці документи із недостовірними відомостями щодо вартості, кількості та ваги», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що протягом 2019-2020 рр. через підконтрольні фігурантам підприємства було проведено зовнішньоекономічних операцій на 200 млн гривень.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних та складських приміщеннях, які використовували фігуранти, вилучено 250 тис. гривень готівкою, комп’ютерну техніку, магнітні носії інформації, фінансово-господарську документацію та чорнові записи.

Триває слідство.