На Івано-Франківщині на грип та ГРВІ перехворіло 73,5 тисячі людей

29 січня в Івано-Франківську відбувся брифінг щодо ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ в Івано-Франківській області.

На Прикарпатті з початку епідсезону на грип та ГРВІ захворіло 73 489 осіб, з них – 51 661 дитина до 17 років, за вказаний період госпіталізовано 2018 осіб, в тому числі 1582 дитини. За аналогічний період в минулому році хворих було на 3910 осіб більше.

«В цілому рівні інтенсивності є нижче порогових значень. Але починаючи з третього тижня йде зростання хворих. Пік захворюваності ми очікуємо на 6-8 тижні. Це є закономірно і прогнозовано», - наголосила заступника директора «Івано-Франківського обласного лабораторного центру МОЗ України» з питань біологічних досліджень Тетяна Джус.
за участю генерального директора КНП «Обласна інфекційна лікарня» Романа Остяка та заступника директора «ІФ ОЛЦ МОЗ України» з питань біологічних досліджень Тетяни Джус

Зазвичай, найбільше хворіють на грип та ГРВІ діти шкільного віку. У зв’язку з цим на деякий час доводиться вживати обмежувальних заходів у школах. Цього року, в області на карантин закрита тільки одна школа, а минулоріч станом на 28 січня таких шкіл було сімнадцять.

Щодо захворюваності на коронавірус, то в Івано-Франківській області не зафіксовано жодного випадку. В Україні «циркулює» звичайний коронавірус (вірус ГРВІ), не китайський.

Головний лікар обласної інфекційної лікарні Роман Остяк наголосив, що китайський коронавірус дуже небезпечний для людського організм і вакцини та препаратів від нього немає.

Лікарі закликають жителів області не відвідувати місця де є масові скупчення людей та не контактувати з хворими. При перших ознаках ГРВІ не займатися самолікуванням, а негайно звертатися до медиків. Часто мити руки і утриматися від поїздок в ті країни, де, ймовірно, поширений коронавірус.