Водійка, яка збила на смерть жінку, відбулась умовним терміном

Надвірнянський районний суд виніс вирок щодо водійки, яка скоїла смертельну аварію у с.Лоєві Надвірнянського району.

27.04.2019 року приблизно о 18 год.02 хв. обвинувачена, керуючи автомобілем марки «Mercedes-Benz E 220», збила жінку, яка переходила дорогу по пішохідному переходу.

Потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми з крововиливами під м’яку мозкову оболонку і в речовину головного мозку та мозочка, переломами кісток основи та склепіння черепа, синцями та забійно-рваними ранами в ділянках голови, яка ускладнилась набряком та стисненням головного мозку, від яких настала її смерть.

Обвинувачена в судовому засіданні повністю визнала свою вину у вчиненні злочину.

«В смт. Делятині Надвірнянського району було багато людей (пішоходів). В подальшому, проїжджаючи с. Лоєва Надвірнянського району людей вже майже не було. Рухаючись, вона побачила, що попереду ішла з букетом нарцисів якась жінка. Зазначає, що в цей момент вона відволіклася на церкву, та не помітила, коли жінка почала переходити дорогу, внаслідок чого здійснила на неї наїзд», - пояснила обвинувачена.

Відразу, після вчинення ДТП вона зупинила свій автомобіль та підбігла до потерпілої, яка лежала на дорозі, але побачила, що вона вже не рухається. Згодом почали підходити люди та викликали швидку медичну допомогу. У вчиненому щиро розкаюється, просить вибачення за скоєне. Усвідомлює, що вчнила тяжкий злочин та запевнила суд, що подібного більше не повторить і просить її суворо не карати.

Родичі потерпілої повідомили суду, що будь-яких претензій майнового та морального характеру до обвинуваченої не мають.

Суд визнав водійку винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначити їй покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки без позбавлення права керувати транспортними засобами. Однак, застосував до неї_2 ст.75 КК України і звільнив її від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробовуванням з іспитовим строком на 1(один) рік 6 місяців.

Вирок виніс суддя Руслан Грещук, за участю прокурорів - Романовського І.О., Кварцяної Т.В.