На Івано-Франківщині реалізують проєкт з покращення велосипедної доступності

На Івано-Франківщині утворили робочу групу зі сприяння реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Bike AcceNT: велосипедна доступність об’єднує території».

Очолив робочу групу заступник голови ОДА Дмитро Романюк.

Проєкт «Bike AcceNT: велосипедна доступність об’єднує території» фінансується Європейським Інструментом Сусідства в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Основна мета проєкту - покращити доступність словацько-українського транскордонного регіону для велосипедистів, створивши передумови для транскордонної мобільності та підвищення обізнаності про важливість велосипедів як екологічно чистого та кліматично безпечного транспорту.

Конкретні цілі проєкту:

1. Створення умов для розвитку велосипедної інфраструктури в прикордонній зоні Словаччини та України.

2. Підвищення потенціалу зацікавлених сторін з питань планування та впровадження велосипедної інфраструктури як елемента транскордонного співробітництва та розвитку.

3. Підвищення рівня поінформованості про велосипеди як екологічно чистий та кліматичний транспорт серед громадськості Кошицької, Прешовської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.