В Івано-Франківську нагородили кращих спортсменів 2019 року

24 січня в Івано-Франківському національному академічному музично-драматичному театрі імені Івана Франка відбулося спортивно-мистецьке свято «НІКА - 2019», яке цьогоріч було присвячене пам’яті видатного прикарпатця Романа Вірастюка. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Урочисту церемонію нагородження кращих спортсменів області розпочали з номінації «Спортсмен року». Номінантами стали Майстер спорту України міжнародного класу, срібна призерка Чемпіонату Європи з боротьби вільної з Калуша Христина Береза та Майстер спорту України, чемпіон ІІ Європейських ігор з легкої атлетики з Івано-Франківська Станіслав Сеник.

Почесну відзнаку – статуетку богині перемоги «Ніки» та книгу Романа Вірастюка «Я міг давно так жити» вручив заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

До нагород у 10 номінаціях були представлені спортсмени, тренери, вчителі фізкультури, ветерани.

Так «Відкриттям року» серед спортивної спільноти став Майстер спорту України міжнародного класу, чемпіон світу серед юніорів зі сноубордингу Михайло Харук. Титул «Олімпійська надія» завоювали Ігор Никифорук - бронзовий призер Чемпіонату світу серед спортсменів до 23 років з вільної боротьби та Олег Зорій - срібний призер Чемпіонату світу серед юніорів з веслування на байдарках і каное.

У номінації «Сильні духом» відзначили Володимира Федосеєнка - срібного призера Чемпіонату світу зі спортивного орієнтування за програмою дефлімпійських ігор з Калуша.

Нагородили також переможців у категоріях «Тренер року», «Ветеран спорту, «Сильні духом», «Журналіст року», «Команда року» та інших.