В Івано-Франківську помолились за мир в Україні

22 січня в Івано-Франківську на площі Андрея Шептицького пройшов спільний екуменічний молебень за мир та припинення війни в Україні. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

У велелюдному зібранні взяли участь духовенство та вірні Церков традиційних конфесій, релігійних організацій Івано-Франківщини, представники органів влади, народні депутати України, молодь, жителі та гості Прикарпаття.

Розпочалася Молитва з процесійної ходи з чудотворними іконами Матері Божої з церков і монастирів Прикарпаття.

Після виконання гімну України присутні звершили «штурм на небо» - спільну молитву до Пресвятої Богородиці за мир в Україні, єдність та злагоду в суспільстві.

До учасників зібрання з промовами звернулися правлячий митрополит Івано-Франківської митрополії Української греко-католицької церкви, архієпископ Володимир Війтишин, митрополит Іоасаф Івано-Франківський і Галицький Православної церкви України, єпископ-помічник Львівського єпископа Едвард Кава Львівської архідієцезії Римсько-Католицької церкви України.

«Священнослужителі висловили велику втіху від спільної молитви представників різних конфесій у День Соборності України та наголошували на необхідності єднання задля миру, порозуміння між людьми незалежно від їх віросповідання та політичних поглядів, за припинення кровопролиття та процвітання держави», - йдеться у повідомленні.

Завершилося святочне дійство виконанням церковного гімну «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».