НАБУ зобов’язали розслідувати будівництво моста на Пасічну

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Хамзін Т.Р. зобов`язав уповноважених посадових осіб Національного антикорупційного бюро України розслідувати будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська в м. Івано-Франківську, внаслідок чого було завдано шкоду місцевому бюджету на суму 58,34 млн. гривень. Про це йдеться в Ухвалі суду від 18.12.2019 року.

До суду звернувся Андрій Сторожук - адвокат наближений до колишнього нардепа Олександра Шевченка.

«Заявник надає інформацію про можливі факти зловживання службовим становищем посадовими особами Управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради при обранні переможця тендеру на будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська в районі вул. Хіміків-Надрічна, в результаті чого було завдано істотну шкоду інтересам територіальної громади та збитки у розмірі 58 345 936,70 грн», - йдеться в Ухвалі.

Скаржник вбачає порушення в укладенні додаткової угоди з переможцем тендеру ТОВ «Мостобудівельний загін № 112». Товариство запропонувало на тендері побудувати міст за 120 мільйонів гривень. Згодом, УКБ уклало з виконавцем додаткову угоду, внаслідок якої сума збільшилась на 58,34 млн. гривень.

Зазначимо, що 13 листопада 2019 року Сторожуку надійшов лист від НАБУ, в якому представник НАБУ повідомив, що Головним підрозділом детективів НАБУ не встановлено достатніх об`єктивних даних, що можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності НАБУ.

Нагадаємо, що Андрій Сторожук балотувався на виборах 2019 року в окрузі №83 від партії «Слуга народу», однак обраний не був.

Раніше, Андрій Сторожук був засновником громадської організації «Громадський рух Олександра Шевченка «Країна гідності і правди».