Городенківець, який ухилявся від сплати аліментів, відпрацює 100 годин громадських робіт

Городенківський районний суд виніс вирок щодо уродженця Городенки, який злісно ухилявся від сплати аліментів.

Чоловік повинен був сплачувати колишній дружині кошти на утримання двох дітей (сина та дочки). Однак, у 2018 році виникла заборгованість по сплаті аліментів в сумі 98 678 гривень.

Суд вирішив, що чоловік мав можливість виконувати свої обов’язки щодо сплати встановлених рішенням суду аліментів, а також утримувати неповнолітніх дітей, але злісно ухилявся від цих обов’язків.

Обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення.

«Ствердив, що він дуже сильно зловживав алкогольними напоями багато років тому так і вийшло з аліментами. Ствердив, що тільки два три останні роки почав жити нормально. Роботу мав час від часу по найму в людей, але грошей на діти не платив. В 2018 році їхав за кордон на роботу, щоб повіддавати борги. На даний час немає можливості їхати за кордон, бо йому заборонено в цьому. Про рішення суду по аліментах знав, але не цікавився їх сплатою. На даний час сплатив 7 тис. грн. аліментів. Ствердив, що кається у скоєному, на даний час має ще одну дитину на утриманні, на яку також потрібні кошти. Але він і сплачує аліменти на дітей починаючи з 2018 року та буде сплачувати по мірі можливості і надалі. Просив суворо не карати», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 164 КК України та призначив йому покарання у виді громадських робіт на строк 100 (сто) годин.

Вирок виніс суддя Роман Гайдич.