У Калуші вирубають 8 гектарів соснового лісу

Фото ілюстративне

У Калуші за дорученням міського голови Ігоря Матвійчука провели нараду щодо вирубки соснового лісу в мікрорайоні Підгірки. Про це повідомили в Калуській міській раді.

Головний лісничий ДП «Калуський лісгосп» Володимир Павлишин заявив про необхідність проведення суцільної рубки соснового лісу, оскільки насадження сосни втратили біологічну стійкість, внаслідок дії стовбурових шкідників і хвороб лісу.

Для недопущення розповсюдження хвороб, стовбурових шкідників та втрати технічної якості деревини протягом січня-березня 2020 року будуть продовжуватись суцільні санітарні рубки.

Площа соснового лісу, яка підлягає суцільній санітарній рубці становить орієнтовно 8 га. Станом на 15.01.2020 року проведено рубку на площі 3,3 га.

Також планують спалити порубкові залишки, щоб знищити верхівкового короїда, оскільки цей шкідник селиться у порубкових залишках, де розмножується і виходить назовні, заселяючись на найкращі, найвищі дерева, а вже звідти переселяється на інші.

Після завершення суцільної санітарної рубки, ДП «Калуський лісгосп» планує провести заліснення даної ділянки листяними породами дерев, орієнтовною кількістю 40 тис. саджанців.