Житель Городенківщини пропонував поліцейському хабар

Городенківський відділ Тисменицької місцевої прокуратури повідомив про підозру жителю Городенківського району за фактом пропозиції службовій особі, яка займає відповідальне становище, а саме працівнику правоохоронного органу, надати неправомірну вигоду в розмірі 300 доларів США та 2000 грн. Про це повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

«За даними слідства, правопорушник, перебуваючи у службовому кабінеті відділення поліції, усвідомлюючи, що спілкується зі службовою особою, яка займає відповідальне становище та перебуває при виконанні своїх функціональних обов’язків, – працівником правоохоронного органу, розуміючи протиправність своїх дій, став наполегливо пропонувати неправомірну вигоду за нескерування адміністративного протоколу за ч. 1 ст. 130 («Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції») КУпАП до Городенківського районного суду та повернення посвідчення водія», - йдеться у повідомленні.

Після надання неправомірної вигоди протиправні дії особи були припинені працівниками Івано-Франківського управління ДВБ НП України.

На теперішній час указаному правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі») КК України, та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.