На Снятинщині вшанували полковника УПА Василя Андрусяка

11 січня у м. Снятині відбулися урочисті заходи на честь 105-ї річниці від дня народження Василя Андрусяка – члена ОУН, полковника УПА, Лицаря двох Золотих хрестів бойової заслуги. Про це повідомили у Снятинській РДА.

На батьківщині героя національно-визвольної боротьби за Українську державність, волю і незалежність відбулися заходи по вшануванню життя і подвигу славного сина Покуття і Прикарпаття, борця за Україну.

«Біля пам’ятника Василю Андрусяку у Снятині відбулися мітинг з покладанням квітів та відправленням панахиди. У спільній молитві усі присутні вшанували пам’ять повстанського командира, борця, який молодим поліг смертю героя на полі бою із московським ворогом, а також героїв сьогодення, які віддають свої життя на Східному фронті з тим же північним агресором», - йдеться у повідомленні.

Після виконання біля пам’ятника пісні-гімну «Зродились ми великої години» продовжилося вшанування Василя Андрусяка у районному Будинку культури, де силами відділу культури і релігій райдержадміністрації та дирекції РБК підготовлено святочну ювілейну патріотичну академію на честь Лицаря УПА із Снятина.