Денис Шмигаль: культура не менш важлива, ніж економіка

13 січня в Івано-Франківську відбулась нарада у голови обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля щодо основних напрямків роботи галузі культури у 2020 році. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Як повідомив начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, в області буде проведено понад 90 науково-просвітницьких, культурно-мистецьких заходів, фестивалів, свят, оглядів-конкурсів, обласних премій: з яких: 6 – міжнародних, 8 – всеукраїнських, 26 – обласних 4 – регіональних. Найбільш знаковими серед них є Міжнародний етнокультурний фестиваль країн Карпатського регіону «Карпатський простір», Міжнародний форум Східної та Центральної Європи «Via Carpatia», Міжнародний різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях», Міжнародний гуцульський фестиваль.

Основними завданнями на 2020 рік визначено збереження наявної культурної спадщини та створення належних умов для розвитку культури Прикарпаття, надання культурних послуг населенню в закладах культури області, в тому числі ОТГ.

«Галузь культури є не менш важливою, ніж економіка, тому будемо її розвивати, - наголосив Денис Шмигаль. - Серед пріоритетів у 2020 році має бути виконання положень Меморандуму про співпрацю, підписаного з Донецькою облдержадміністрацією, який передбачає розвиток культурної співпраці, зокрема, щодо ознайомлення дітей з Донецької та Луганської областей з нашими традиціями. Загалом ми маємо амбітні плани щодо розвитку культурного простору Прикарпаття».