В ОДА вирішували як зменшити видатки

В Івано-Франківську розпочали слухання голів райдержадміністрацій, міст обласного значення та ОТГ щодо забезпечення потреби в коштах на заробітну плату працівникам бюджетних установ області у 2020 році. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

9 січня відбувся аналіз районних бюджетів на 2020 рік Богородчанщини, Косівщини, а також бюджетів Космацької та Яблунівської ОТГ.

«Ми зустрілися для розробки дорожньої карти, щоб визначити, як будемо працювати у 2020 році. Цей рік, враховуючи завершення реформи децентралізації та реформу медичної галузі, буде непростим і вимагатиме рішучих дій та нетрадиційних рішень. Тому маємо проаналізувати прийняті бюджети, визначити ризики у кожній галузі, заслухати рекомендації, щоб збалансувати дохідну і видаткову частини бюджетів з метою уникнення заборгованості з оплати праці працівникам бюджетних установ», - наголосила перший заступник голови ОДА Марія Савка.

Свої пропозиції щодо зменшення видатків по освітній та медичній галузі надали представники профільних департаментів. Серед озвучених – створення опорних шкіл, пониження ступеня окремих навчальних закладів, затвердження штатних розписів та приведення видатків на заробітну плату працівників у відповідність із наявними фінансовими ресурсами, а також постійний моніторинг та контроль з використання коштів на енергоносії.

Керівники освітніх і медичних закладів проінформували про проведені та заплановані заходи щодо оптимізації галузевих видатків, намічені заходи щодо залучення додаткових джерел фінансування, впровадження нових форм роботи.