Колишнього керівника торгово-промислової палати судитимуть

Івано-Франківською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишнього президента Івано-Франківської торгово-промислової палати, який використав свої службові повноваження у злочинних цілях.

За версією слідства, колишній президент Івано-Франківської торгово-промислової палати шляхом зловживання своїм службовим становищем заволодів грошовими коштами підприємства в сумі 186 тис. грн.

«Правопорушник укладав договори з власною дружиною на виконання послуг, які нею фактично не надавались, а грошові кошти за вказані послуги отримував особисто», - йдеться у повідомленні Прокуратури Івано-Франківської області.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначимо, що колишнім президентом ІФТТП є Василь Гуменюк (також відомий як Василь Противсіх). На посаді президента ІФТТП він перебував до 13 серпня 2015 року. Чоловік прославився тим, що брав участь у президентських виборах 2010 року як Василь Противсіх. У першому турі він набрав 0,16% голосів, а у другому турі підтримав кандидатуру Віктора Януковича. Після виборів він повернув собі прізвище Гуменюк.