Микола Круць стане почесним громадянином Івано-Франківська

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків планує присвоїти звання почесного громадянина Івано-Франківська голові правління ПрАТ «Івано-Франківськцемент» Миколі Круцю. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Вже на одній із найближчих сесій планую вручити першу відзнаку в цьому році. Цьогоріч, вважаю, що одним із достойних отримати таку відзнаку є Микола Федорович Круць - народний депутат кількох скликань, голова правління ПрАТ «Івано-Франківськцемент». На мою думку, розвиток підприємництва потрібно підтримувати. А одним із найпотужніших підприємств в околицях міста є якраз ПрАТ «Івано-Франківськцемент». Важливо, що його вдалося зберегти навіть у найважчі часи: на початку 90-х та за правління ПрАТ «регіоналів». Але всупереч всьому воно вистояло. А вже зараз - підприємство потужно розвивається, активно нарощує потужність, приносить значний дохід для обласного бюджету», - йдеться у повідомленні.

Довідка

Микола Федорович Круць - народний депутат України, Заслужений працівник промисловості України, повний кавалер орденів "За заслуги" III, II і I ступенів, почесний голова правління ВАТ «Івано-Франківськцемент», дійсний член Академії будівництва України, Української академії економічної кібернетики, депутат Верховної Ради України, благодійник і меценат.

Народився М. Ф. Круць 1952 року у с. Вікно Городенківського району Івано-Франківської області.

Навчався у Чернівецькому індустріальному технікумі, Львівському політехнічному інституті.

Розпочинав свій трудовий шлях та набував виробничого досвіду на Миколаївському цементно-гірничому комбінаті Львівської області.

Майже три десятки літ Микола Круць віддав підприємству ВАТ «Івано-Франківськцемент». Очоливши його у 1988р., в період занепаду господарського життя в країні, розуміючи значення інтелекту колективу і запровадивши систему мотивації до творчості, створив гігант будівельної індустрії, а згодом перетворив у багатопрофільне виробництво, номенклатура якого перевищує 200 найменувань.

На рахунку М.Ф. Круця - більше 20 винаходів, корисних моделей, промислових зразків, а винахід «Спеціальний цемент» визнано одним із кращим на першому Всеукраїнському конкурсі «Винахід року 2000».