В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку актору Сергієві Романюку

В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку, присвячену пам’яті видатного актора Сергія Романюка (на вул. Вагилевича, 3, де жив актор).

До відкриття дошки долучились знані актори, культурні діячі і громадськість.

«Це особистість всеукраїнського масштабу, народний артист, для мене як актора і режисера була величезна честь знати його. Ми познайомились тут, біля його будинку на лавці і дуже довго говорили про театр. Останні 6 місяців він працював в «Новому театрі». Ми тоді працювали на постановкою Чехова «Пропозиція». До речі, це він обирав виставу і наполягав саме на комедії. І вже коли ми думали згорнути проект (після того, як здоров’я Романюка погіршилось), він казав обов’язково завершити цю виставу. Це була велика людина, завжди добра, усміхнена. Він міг зіграти ще багато ролей…», - зазначив Тарас Бенюк, керівник «Нового театру».

Тарас Бенюк додав, що цією дошкою не повинне завершуватись вшанування пам’яті Романюка, і було б добре відкрити ще якийсь «живий» пам’ятник, схожий на пам’ятник Заливасі.

«Це був геніальний актор. Він гарно ладнав з людьми, з творчою групою. Міг додати щось своє до кожної ролі. Одна з найкращих його ролей – це роль Шептицького у фільмі «Владика Андрей». Для цієї ролі він спеціально їхав в монастирі, жив у келіях, щоб вивчити атмосферу і зрозуміти поведінку», – згадує начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак.