В Івано-Франківську поліклініка №3 отримала новий рентген

19 грудня в Івано-Франківську в міській поліклініці №3 відкрили рентген-кабінет для якісних діагностичних обстежень.

Новий рентген – зручний і компактний, чудово адаптований для дорослих і дітей, а також дозволяє проводити обстеження на відстані до 180 см для травмованих, яким не можна рухатись. Він є простим у використанні та дозволяє швидко отримувати знімки високої якості. Це знімки цифрові, тобто не потрібно більше працювати з плівками, що набагато оптимізує роботу лікаря. А ще – пацієнти більше не мусять витрачати кошти на друк фотографій: усе потрібне лікар може побачити на екрані свого комп’ютера.

«Це вже третій рентген-кабінет, який відкриваємо у місті. Ми працюємо, аби міські медичні заклади були конкурентними і надавали якісні послуги на всіх рівнях. І діагностика тут займає одне з визначних місць, адже від цього залежить подальше лікування. А без сучасної техніки не може бути якісної діагностики. Тому закупівля обладнання стала для нас одним з пріоритетів», – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Старий рентген-апарат у цій поліклініці був 1976 року виготовлення. Він вийшов з ладу ще минулого року. Відтоді постала нагальна потреба в новому устаткуванні. Тривалий час витратили на облаштування кабінету під новий апарат, адже приміщення повинне відповідати низці технічних та санітарних вимог.

Раніше сучасне рентген-обладнання встановили в поліклініках №4 і 5.