У Калуші планують створити нове хімічне виробництво

ТОВ «Карпатнафтохім» планує розпочати будівництво установки переробки фракцій піролізу.

«Метою планованої діяльності є отримання 1,3-бутадієну, який використовується для подальшого синтезу синтетичних каучуків, термопластичних терполімерів. Планована діяльність передбачає здійснення виробництва 1,3-бутадієну шляхом його виділення з С4-фракції екстрактивною ректифікацією з ацетонітрилом. Фракція С4 надходить з цеху виробництва вуглеводнів та з цеху розливу вуглеводнів ТОВ «Карпатнафтохім», - йдеться у повідомленні підприємства.

Читайте також: «Карпатнафтохім» планує розширити хімічне виробництво

Номінальна потужність установки по сировині 110 тис. тонн/рік. Номінальна потужність установки по продукту становить 45 тис. тонн в рік.

Будівництво установки переробки фракцій піролізу планується здійснювати на території ТОВ «Карпатнафтохім» в межах орендованої земельної ділянки, на площі близько 1,0 Га за адресою: м. Калуш, вул. Промислова, 9.

«Розвиток виробництва продуктів переробки на ТОВ «Карпатнафтохім», дозволить забезпечити хімічну галузь 1,3-бутадієном, який використовуватиметься в подальшому синтезі полімерних матеріалів, створить нові робочі місця, залучить інвестиції в регіон та забезпечить додаткові надходження податків у бюджет міста Калуш», - йдеться у повідомленні.

Зона впливу від діяльності запроектованого об’єкту не розповсюджується за межі Калуського району Івано-Франківської області.

Усі зауваження і пропозиції громадськості необхідно надсилати до Міністерства екології та природних ресурсів України. Поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35. Відділ оцінки впливу на довкілля - Телефон: (044) 206-31-40; (044) 206-20-89 e-mail: m.shimkus@menr.gov.ua Шимкус Марина Олександрівна.