На сесію Івано-Франківської облради винесли півсотні питань

13 грудня розпочне свою роботу 33-я сесія обласної ради. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської обласної ради.

Як зауважив голова обласної ради Олександр Сич, сесія відбуватиметься у два пленарні засідання.

«Зважаючи на те, що цього року Верховна Рада України прийняла Державний бюджет 2020 наприкінці листопада, то і ми вирішили затвердити наш обласний бюджет раніше. Це дає нам можливість вже до кінця року затвердити бюджет розвитку та обласний екологічний фонд. Звичайно, це надзвичайно важкий процес і для працівників ОДА, і для виконавчого апарату обласної ради. Але ми намагаємося це зробити. Відтак на першому засіданні головним питанням буде прийняття обласного бюджету на 2020 рік, а 20 грудня на другому пленарному засіданні плануємо вже затвердити розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету та обласного екологічного фонду на 2020 рік», – розповів керівник голова облради.

На перше пленарне засідання президія обласної ради рекомендувала винести 53 питання порядку денного. Спочатку депутатам запропоновано обговорити можливість проголошення в області 2020 року Роком пам’яті депортацій українців у ХХ столітті, а також схвалити звернення обласної ради до центральних органів державної влади щодо необхідності відкриття пункту пропуску на українсько-румунському кордоні.

«Питання є стратегічним для області. Відкриття пункту пропуску через українсько-румунський кордон дасть можливість розвитку не тільки Верховинського району, але й загалом Івано-Франківської області», – підкреслив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

Опісля розгляду звернень Олександр Сич прозвітує перед депутатським корпусом за четвертий рік роботи на посаді голови обласної ради.

Ключовим питання порядку денного першого пленарного засідання стане прийняття обласного бюджету на 2020 рік. Водночас на розгляд депутатів запропоновано інформацію про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2019 року та внесення змін до головного фінансового документу області.

Разом з цим внести зміни пропонується до восьми регіональних програм та затвердити три нові: регіональну цільову програму забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна на 2020-2024 роки; регіональну цільову програму ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2020-2025 роки; регіональну цільову програму соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, на 2020-2024 роки.

Серед іншого, президія обласної ради включила до проєкту порядку денного проекти рішень, які регулюють кадрові та майнові відносини.