Колишній депутат Івано-Франківської міськради не задекларував квартиру у Відні

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направлено до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості у справі про обвинувачення колишнього директора державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» державного концерну «Укроборонпром» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України, за фактом подання недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави за 2016-2018 роки. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«Розслідуванням, яке проводили детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановлено, що посадовець умисно не відобразив у щорічних деклараціях право користування квартирою у місті Відень (Австрія) вартістю 381 тис. євро, що належить його дружині», - йдеться у повідомленні.

Також підозрюваний «забув» вказати у деклараціях відомості про власну компанію, зареєстровану на території Белізу зі статутним капіталом 50 тис. доларів США.

Так, відповідно до угоди вказана особа визнає себе винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України, та погоджується на призначення покарання у виді штрафу у розмірі 3500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Зауважимо, вказаний посадовець разом з іншими особами обвинувачується ще у розтраті коштів державного бюджету, вчиненому на ДП «Львівський бронетанковий завод» під час закупівлі військового майна. Наразі ця справа слухається у Вищому антикорупційному суді.

Зазначимо, що директором ДП «Львівський бронетанковий завод» працював Роман Тимків, який до цього був депутатом Івано-Франківської міської ради (пройшов за списком партії «Третя сила»).