Винуватець смертельної аварії отримав три роки позбавлення волі

Колегія суддів Судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду винесла вирок щодо смертельної аварії у Богородчанах, яка сталась 9 травня 2019 року.

9 травня близько 20.35 у Богородчанах зіткнулись мікроавтобус «Мерседес Спрінтер» та автомобіль «Форд Мондео».

«Водій автомобіля «Форд Мондео» під час виїзду на перехрестя проігнорував вимоги встановленого дорожнього знаку та вимоги пункту 16.11 Правил дорожнього руху України, згідно з яким на перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі», - йдеться у вироку.

Внаслідок зіткнення мікроавтобус перекинувся. У салоні їхала 8-річна дівчинка, яку затиснуло між кріслами, що спричинило травми несумісні з життям.

2 вересня 2019 року Богородчанський районний суд визнав водія автомобіля «Форд Мондео» винним, призначив покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. Однак, на підставі ст.75 КК від відбування основного покарання звільнив з випробуванням, з іспитовим строком 2 (два) роки.

Потерпілі не погодились з таким рішенням і оскаржили його в апеляційній інстанції.

Апеляційний суд скасував вирок Богородчанського районного суду. Визнав водія автомобіля «Форд Мондео» винним та призначив покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

Вирок винесли головуючий суддя Шкрібляк Ю.Д., судді Малєєв А.Ю., Гриновецький Б.М.

Вирок апеляційного суду набирає законної сили з моменту його проголошення, але може бути оскаржений до Верховного Суду протягом трьох місяців з часу проголошення.