В Івано-Франківську презентували магнітно-резонансний томограф

6 грудня в «Прикарпатському клінічному онкологічному центрі Івано-Франківської обласної ради» ввели в експлуатацію сучасний магнітно-резонансний томограф. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА. наголосив голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль.

Керівник Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль підкреслив, що впровадження новітніх технологій - значима складова в розвитку медицини Прикарпаття, в якій активно впроваджується реформи.

«У контексті впровадження медичної реформи наявність такого обладнання є обов’язковим для даного рівня медичного закладу. Це дає змогу на ранніх стадіях виявляти онкологічні захворювання та своєчасно розпочинати лікування, – зазначив Денис Шмигаль. – Пацієнти центру зможуть безоплатно обстежуватися, адже за послуги платитиме Національна служба здоров’я України».

Окрім того, Денис Шмигаль також акцентував увагу на придбанні обладнання для лікування онкозахворювань.

За його словами, наразі триває робота щодо створення на Прикарпатті лінійного прискорювача – апарату для якісного та ефективного лікування захворювань онкології.

Слід додати, що магнітно-резонансний томограф Vantage Titan MRT-1510, вартістю 43 мільйони 380 тисяч гривень, закуплений департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (34 млн грн), субвенції на соціально-економічний розвиток (6,0 млн. грн.) та обласного бюджету (3,4 млн грн).

На переконання головного лікаря центру Володимира Романчука, введення в експлуатацію високоінформативного неінвазивного діагностичного обладнання забезпечить проведення томографічних обстежень органів і систем (головного мозку, спинного мозку і хребта, органів грудної порожнини, підшлункової залози, наднирників, органів опорно-рухової системи тощо). Лікарі зможуть з високою точністю виявляти захворювання, у тому числі онкологічні, встановити правильний діагноз і призначити необхідне лікування.

Що ж до вартості медичної послуги, то її ціна становитиме 2460 гривень. Однак для онкологічних хворих та хворих з підозрою на онкологію діагностика проводитиметься на безкоштовній основі.