У Брошневі-Осаді відкрили сучасний ЦНАП

4 грудня у Брошневі-Осаді у приміщенні селищної ради відбулося відкриття ЦНАПу. Про це повідомили у Брошнів-Осадській ОТГ.

Символічну стрічку урочисто перерізали народний депутат України VII –VIII скликань Анатолій Дирів, керівник апарату ОДА Роман Маланій, експерт Програми «U-LEAD з Європою» Олег Білоус та господар громади – голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів.

Для відкриття Центру надання адміністративних послуг було докладено чимало зусиль. Від самого створення ОТГ з ініціативи очільника територіальної громади Назарія Іваніва розпочали процес створення ЦНАПу. Спершу довелося придбати приміщення у власність громади. А відтак, основним завданням, за словами Назарія Іваніва, було обладнати належним чином відповідно до європейських стандартів саме приміщення.

«Довелося провести повну реконструкцію приміщення першого поверху селищної ради. Ми намагалися створити для мешканців громади комфортні умови надання адмінпослуг», – говорить голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів.

Допомогу в розробці сучасного дизайну, будівництві, інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням та меблями громаді надала Програма «U-LEAD з Європою».

«Відтепер мешканці громади зможуть отримувати 126 адміністративних послуг безпосередньо у ЦНАП громади. Це найпопулярніші групи послуг – реєстрація місця проживання, послуги РАЦС (реєстрація народження, смерті, шлюбу), послуги соціального характеру, земельні послуги та місцевого значення, присвоєння адреси. У новому ЦНАПі працюватимуть два реєстратори, які, зокрема, забезпечуватимуть державну реєстрацію бізнесу та нерухомості, та два адміністратори», – розповідає начальник відділу ЦНАП Брошнів-Осадської ОТГ Людмила Стасів.