Суд забрав у «Надр України» родовище через 8 гривень боргу

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулося дочірнє підприємство ПРАТ Національної акціонерної компанії «Надра України» «ЗАХІДУКРГЕОЛОГІЯ» з позовом до Державної служби геології та надр України, в якому просило суд визнати протиправною відмову Державної служби геології та надр України у продовженні терміну дії спеціального дозволу на користування надрами №2917 від 04.12.2006 та зобов`язати Державну службу геології та надр України продовжити термін дії спеціального дозволу на користування надрами.

Дочірнє підприємство ПРАТ Національної акціонерної компанії «Надра України» «ЗАХІДУКРГЕОЛОГІЯ» володіло спеціальним дозволом на користування надрами Волосянській площі (Івано-Франківська область) №2917 від 04.12.2006.

Державна служба геології та надр України відмовила позивачу у продовженні строку дії спеціального дозволу через наявність у ДП «Надра України» «ЗАХІДУКРГЕОЛОГІЯ» податкового боргу у сумі 8,48 грн.

Підприємство надало довідки про погашення боргу. Однак, суд критично розцінив надані позивачем до матеріалів справи довідки Галицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області.

«Як зазначає позивач, вказані довідки відповідачу були надані супровідним листом 01-192/09 від 03.02.2017 (Т. 1 а.с. 10), тобто, як приходить до висновку суд, вже після прийняття ним оскаржуваного рішення», - йдеться у рішенні.

Суд вирішив відмовити у позові дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії «Надра України»«ЗАХІДУКРГЕОЛОГІЯ».