Марцінків проінспектував вулиці міста в інвалідному візку

4 грудня міський голова Руслан Марцінків провів акцію «Чиновник у візку». Керівники управлінь та департаментів разом з міським головою пересувалися містом у інвалідному візку, перевіряючи на доступність банки, аптеки, комунальні установи та інші заклади чи переїхати вулиці у призначених для цього місцях.

Випробували також на доступність модульну вбиральню та комунальний автобус. Останні перевірку пройшли успішно. Зауваження були до департаменту комунальних ресурсів та до вулиці Курбаса загалом. Тут було багато припаркованих машин, одна з яких взагалі стояла на переході. Як результат – об’їхати її на візку неможливо.

«Ми бачимо, що вже зараз центральна частина міста є доступною. Більше питань до спальних районів. Це і аптеки, і банки і багато інших об’єктів, з якими треба працювати», – зазначив представник національної асамблеї людей з інвалідністю в Івано-Франківській області Микола Макар.

Руслан Марцінків переконаний, що нічого краще не покаже чиновникам на недоліки роботи у сфері доступності, як власний досвід.

«Три роки тому у нас вже була така акція. Тепер хотів перевірити, чи щось змінилося. Й таки змінилися. Ось до прикладу, реконструйована вулиця Лесі Українки та Міцкевича пройшли тест на доступність. Часто ми уникаємо цих проблем, не хочемо їх помічати. Але є люди, які не можуть їх ігнорувати. І це близько 5% мешканців нашого міста. Треба вміти співпереживати і на своєму місці робити місто доступним для них. І роботи в цьому напрямку у нас ще дуже багато», – підсумував Руслан Марцінків.