Марцінків хоче реорганізувати ряд комунальних структур

Міський голова Руслан Марцінків доручив об’єднати три комунальні організації в одну. Про це він заявив на оперативній нараді у міськвиконкомі.

Йдеться про об’єднання «Муніципальної варти», Муніципальної інспекції з благоустрою та Міської аварійної служби.

Представник Міської аварійної служби заявив, що його структуру не можна об’єднувати з іншими, оскільки в такому випадку втратиться ліцензія на виконання робіт. Проте, Марцінків заявив, що все одно об’єднає три комунальні структури в одну.

Марцінків переконаний, що ці комунальні структури працюють неефективно. Крім того, міський голова не толеруватиме корупційні скандали, які нещодавно відбулись в «Муніципальній варті», де працівників спіймали на хабарництві.

Марцінків зазначив, що нова структура називатиметься «Муніципальні добродії». Ця пропозиція викликала сміх у залі.

Міський голова заявив, що оцінюватиме комунальні структури за фінансовим показниками. Марцінків повідомив, що падають показники по сплаті алкогольних та тютюнових акцизів до міського бюджету. При цьому, мер похвалив інспекторів з паркування, які збільшують надходження до бюджету.

Також міський голова доручив перейменувати МІУК у «Теплий дім». За словами мера, це дозволить змінити ставлення до людей. Мер обурився, що мешканці скаржаться йому на те, що в МІУК їх «футболять».

Марцінків доручив вивчити питання щодо необхідності створення комунального підприємства «Мости». За його словами, створення такої структури дозволить працювати з кредитами ЄБРР та Світового банку, оскільки проблема мостів є дуже актуальною.