У Надвірні медики вимагали виплатити борги по зарплаті

У Надвірні протестували працівники Надвірнянської ЦРЛ, які вимагали погашення заборгованості та збільшення зарплатні. Про це повідомили в Івано-Франківському осередку партії «Воля».

Мирна акція протесту відбулася біля центрального входу лікарні.

Медики також вимагають захисту ЦРЛ в умовах реформування «вторинки» та строгого розслідування фінансової діяльності Делятинської ОТГ. Адже вважають, що кошти медичної субвенції з державного бюджету використовуються не за призначенням і не доходять до реального пацієнта та медичного працівника.

«Вчора бачив, що Президент дав доручення закрити борги медичним працівникам. Йдеться про 350 мільйонів. Але цієї суми недостатньо. Адже, щоб погасити заборгованість, потрібна сума у розмірі більше 1 мільярда гривень. З таким державницьким підходом хворим скоро не буде де отримувати допомогу», - говорить директор Надвірнянської ЦРЛ Сергій Ємельянчук.

Голова «Незалежної профспілки медиків», лікар Надія Толкачова каже, що в разі, якщо влада не почує їхні вимоги, медики готові вдатись до радикальних дій.

«Ми готові припинити роботу лікарні, окрім невідкладних служб, на один тиждень. Ще один етап – масова акція, зокрема, перекривання доріг, особливо, у напрямку Буковеля і Делятинської ОТГ. Ми ображені діяльністю ОТГ, адже фактично завдяки їм ми зараз у тому становищі, яке маємо, хоча надаємо сумлінно медичну допомогу їхньому населенню», - говорить Надія Толкачова.