В Івано-Франківську розпочалась перша фаза антитерористичних навчань

Перша фаза планових тактико-спеціальних навчань під керівництвом координаційної групи Антитерористичного центру при регіональному управлінні Служби безпеки України триває в Івано-Франківську. Про це повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

«За сценарієм, в обласний центр прибула група озброєних диверсантів, яка планує дезорганізувати роботу міста, вчинивши теракт на уразливому в терористичному плані об’єкті. На даний час правоохоронці намагаються виявити та знешкодити умовних терористів, роль яких виконують спецпризначенці СБУ. Правоохоронці просять жителів міста з розумінням поставитися до можливих перевірок документів та транспортних засобів, адже таке тренування покликане вдосконалити запобігання терористичним актам та мінімізувати їх наслідки», - йдеться у повідомленні.

До навчань залучені СБУ, Національна поліція, Держслужба з надзвичайних ситуацій, Національна гвардія, Збройні Сили, Державна пенітенціарна служба, Державна прикордонна служба, органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.