Кабмін передав на приватизацію ряд прикарпатських підприємств

Кабінет Міністрів України передав на приватизацію 76 державних підприємств. Про це повідомили в пресслужбі Кабміну.

«Сьогодні ми передали ще 76 державних підприємств на приватизацію. Загалом передали вже 415 із 500 державних підприємств, які маємо передати Фонду держмайна до кінця року. У разі приватизації бюджет може отримати до 6 мільярдів гривень від їх продажу», - прокоментував передачу Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Загалом 339 державних об'єктів передали з Мінекономрозвитку, інші 76 надійшли з Мінекоенерго та Мінінфраструктури, Державного управління справами - в цілому від шести відомств.

«Вказані підприємства, а точніше їх майно, буде виставлено на прозорі аукціони, де в процесі відкритих торгів його зможе придбати кожен охочий», - йдеться у повідомленні.

У переліку є ряд прикарпатських підприємств, зокрема: Долинський солевиварювальний комбінат, Державне підприємство «Івано-Франківський обласний виробничо-технічний центр стандартизації і метрології «Облагростандарт», Державне підприємство «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів», Державне лісопромислове підприємство «Прикарпатліс».

Також планують приватизувати: будівлю ветлікарні у с.Лучинцях Рогатинського району, гараж Рожнятівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, будинок ветеринара у с.Сівці-Калуській Калуського району.

Зазначимо, що рішення Уряду є частиною запланованого процесу приватизації держмайна та в рамках виконання Указу Президента України від 5 листопада щодо передачі 500 об'єктів на приватизацію до 31 грудня 2019 року.