Працівники «Муніципальної варти» вимагали хабарі у підприємця

Фото ілюстративне

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди службовими особами. Про це повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Встановлено, що двоє працівників КП «Муніципальна варта» Івано-Франківської міської ради, будучи службовими особами, систематично вимагали від суб’єкта підприємницької діяльності надання неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів за неперешкоджання у здійсненні ним підприємницької діяльності із роздрібної торгівлі, у тому числі підакцизними товарами.

Читайте також: Марцінків вирішив розформувати «Муніципальну варту»

19 листопада, вказані службові особи під час одержання чергової суми неправомірної вигоди були затримані працівниками правоохоронних органів за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») КК України.

На даний час вирішується питання щодо вручення повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та готується клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.