На Івано-Франківщині обговорили земельну реформу

Уряд анонсував запровадження із 2020 року ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення. Зараз триває активне обговорення, якою має бути модель обігу земель сільськогосподарського призначення, подають поправки та доповнення для розгляду на парламентських слуханнях. Свої напрацювання запропонували й прикарпатські об’єднані територіальні громади.

«Ми подамо у Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, а також народним депутатам від Прикарпаття пропозиції від наших громад. Один із прикладів – дозволити купівлю земельних ділянок для громадян України, які проживають на території України не менше 10 років», - зазначив голова облдержадміністрації Денис Шмигаль під час всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки до запровадження ринку землі, яка відбулася 20 листопада.

По завершенні заходу прикарпатські громади спільно із експертами та працівниками департаменту агропромислового розвитку ОДА напрацювали пропозиції до проекту рекомендацій парламентських слухань.